Αγάπη για τον τόπο μας και τη φύση

Από αγάπη για τον τόπο μας και τη φύση ξεκινήσαμε το 2005 την ενασχόληση με τη βιολογική εκτροφή αιγοπροβάτων. 
Σήμερα διαθέρουμε 600 ζώα βιολογικής εκτροφής, τα οποία εκτρέφουμε σε 1500 στρέμματα ιδιόκτητου βοσκότοπου και σταβλίζουμε σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα μέσα σε άριστες συνθήκες υγιεινής.

Κατασκευάσαμε στο Αμάρι Ρεθύμνου μία κάθετη τυροκομική μονάδα παραγωγής βιολογικών προιόντων η οποία βρίσκεται 
σε στεγασμένο χώρο 150 τμ και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000.

Από το άρωμα και τη γεύση το γιαούρτι του «Μπαχρή» φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι φρέσκο και υγιεινό.Γιατί «Μπαχρής»;

Το 2007 ο Μανώλης Πατεράκης αποφάσισε να ονομάσει το γιαούρτι του «Μπαχρής». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Είναι, μία έννοια που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Μια έννοια με μεγάλη ιστορική σημασία! Ο Μπαχρής είναι ο Κρητικός βοσκός που έχει τα περισσότερα ζώα σε μία περιοχή, όπως μας λένε οι παλαιότεροι. Υπάρχει όμως και ο ορισμός, που δεν τον συναντάμε στον προφορικό λόγο των παππούδων, αλλά σε άλλες ιστορικές αναφορές, ότι ο Μπαχρής είναι ο βασιλιάς των βοσκών. Είναι μία έννοια ιστορική, παραδοσιακή που χρειάζεται να διατηρηθεί ζωντανή στις μέρες μας».

 

 

Η ιδέα

Η ιδέα για την ονομασία «Μπαχρής» ήρθε σε ένα ταξίδι στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα αναφέρει «Εκεί διαπίστωσα ότι οι κτηνοτρόφοι αξιοποιούν την ιστορία και την παράδοση τους. Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρούμε ζωντανές τις λέξεις με έννοιες που έρχονται από το πλούσιο σε πολιτισμό παρελθόν του τόπου μας».

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΠΑΧΡΗΣ

Σε άριστες συνθήκες υγιεινής εκτρέφουμε βιολογικά 600 ζώα που βόσκουν στους δικούς μας βοσκότοπους και σταβλίζονται σε σύγχρονους στάβλους που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα. Καθημερινά παίρνουμε το γάλα των δικών μας ζώων και παράγουμε βιολογικό γιαούρτι και ρυζόγαλο το οποίο διανέμουμε στα σημεία λιανικής πώλησης. 
Το βιολογικό γιαούρτι «Μπαχρής» είναι πιστοποιημένο από τη Bio Hellas

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Κιν. : 697 559 5283
Email : info@mpahris.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ